Padł mi włącznik światem, a mianowicie nie świecą pozycyjne z lewej strony.
Mam halogeny przód/tył + regulacja podświetlenia. Z tego co się dowiedziałem w jednym sklepie to nie występuje zamiennik tego włącznika. Bez regulacji a i owszem.
No i teraz czas na pytanie. Czy włącznik z anglika będzie OK?
Bo na tej aukcji jest w dobrej cenie (a po fotce widzę, że właśnie z Anglii jest on).
A skoro tak to przepraszam. Nie pomyślałbym że to może byc przełącznik. Jeśli nie świeciłyby wszystkie postojowe lub mijania to jak dla mnie nawet sensowny byłby wyłącznik ale że jedna strona...
W każdym bądź razie dobrze że mamaj12 sam zdiagnozował problem. Ale w pytaniu chodziło o kompatybilność a ja wole juz nie domniemywać na ten temat ops:
Pzdr
na głowne pytanie to nie znam odpowiedzi
ale miałem ten sam problem co Ty.
nie świeciły postojowe lewy przod i prawy tył.
trzeba rozebrac włącznik aż do takich blaszek i sprawdzic delikatnie odginając która jest od danego oświetlenia. precyzyjna robota ale u mnie już 1.5 roku chodzi ten włącznik a juz myślałem że 200 zł nie moje.
te blaszki po prostu z biegiem lat sie odkształcaja. reanimacja im pomaga.
byle nie za mocna bo u kolegi musiałem dodatkowo lutować kawałek drucika. blaszke urwałem
chimek11, rozebrałem go, miziałem wszystkie styki i nic. Podginania nie będę ryzykował bo bez L pozycji mogę jeździć, a jak zwalę coś jeszcze to już kiepsko.
mamaj12, jak masz rozebrany to sprawdź jaki ma nr i zadzwoń do gościa z aukcji i sprawdzisz czy taki sam.
Na chłopski rozum powininen pasować, wygladą identycznie jak od europejczyka, kręci się w tą samą stronę :diabelski_usmiech
Komentarz